Pianoflytt / Tunga Lyft

Tunga lyft / Pianoflytt i Malmö

Behöver tunga lyft genomföras vid flytten? Kanske ska ett större piano eller ett kassaskåp bäras ut till flyttbilen. Använd rätt hjälpmedel – eller ta hjälp av oss. Vi ger tre fem råd på vägen.

Lyft det du kan – men ta in hjälp på resten

Ta inte onödiga risker. Är det riktigt tunga föremål bör de lyftas av personer med erfarenhet, kunskap och rätt teknik. Packa och lyft det du kan men var försiktig på de riktigt tunga lyften. Hör med oss när du behöver den hjälpen.

Kontrollera måtten

Kontrollera måttet på entrén, andra dörrar eller eventuella fönster. Både där lyftet ska ske ut från bostaden och på den nya bostaden. Behöver det som ska bäras monteras ner eller kan det flyttas i sin helhet?

Håll koll på skruvar och muttrar

Genom att montera ner exempelvis soffan och stenbordet blir det lättare i vikt och enklare att hantera. Lägg skruvar och annat i burkar som är tydligt uppmärkta. Se till att hålla isär skruvar från olika möbler. I vissa fall kan det till och med vara smart att markera ut vilken skruv som satt var.

Lättare med rätt verktyg

Glöm råstyrka och fokusera istället på tekniken. Använd exempelvis transportplattor eller möbelhjul för att förflytta möblerna på plant underlag men även över mindre trösklar. Med bärselar är det betydligt lättare, och säkrare, när möbler måste lyftas. Oavsett vad som ska flyttas bör man alltid använda sig av tekniska hjälpmedel vid tunga flytt eller exempelvis en pianoflytt i Malmö. Risken är annars stor att man bär snett eller på annat sätt skadar sig.

 

  1. Bär aldrig tunga saker själv
  2. Låt flyttfirma ta de tyngsta sakerna
  3. Montera ner så mycket som det går
  4. Använd lyftverktyg
  5. Se över lyftteknik

Kontakta Flyttfirmaimalmö.se

Stensjögatan 46, 217 65 Malmö

Öppettider: 07.00-19.00