Checklista vid bohagsflytt / privatflytt

Önskar du få hjälp med en privatflytt? Tänk på säkerheten!

·        Betalning ska ske i efterskott

Du ska aldrig acceptera förskottsbetalning eller att behöva betala kontant vid en bohagsflytt. Det är något som ofta gynnar svartarbete eller att firman inte behöver utföra ett gott resultat.

Vi tar enbart betalt via faktura med 30 dagars betalningstid.

·        F-skatt och företagshistorisk

Kontrollera att det är ett registrerat företag som du tänker anlita. Det gör du enkelt genom att ange organisationsnumret på Allabolag.se. Här ser du även hur länge företaget funnits.

Vi har över 10 års erfarenhet av branschen och hittas självklart på Allabolag.se

·        Fördel om de följer Bohag 2010

Vi rekommenderar att enbart välja flyttfirmor som följer Bohag 2010. Det är riktlinjer som Konsumentverket har tagit fram tillsammans med flyttbranschen och som underlättar avtalet för bägge parter. I Bohag 2010 anges exempelvis vad som ska gälla för avbeställningar, vad som inte ingår i en ordinarie flyttjänst osv.

Vi följer alltid Bohag 2010. I vissa fall ger vi även bättre villkor.

·        Välj flyttfirma som möter alla dina behov

Det är otroligt bekvämt att beställa privatflytt, flyttstädning och övriga tjänster från ett och samma företag. Varför ha kontakt med flera olika företag – när vi kan ta hand om allt.

Vi har som motto att ”ordna allt”. Berätta för oss vilka dina behov är – det mesta kan vi ordna.

·        Försäkring är ett måste

Självklart ska du aldrig anlita ett tjänsteföretag som inte har ansvarsförsäkring. Be att få se försäkringsunderlag eller annat som tydligt visar att företaget är försäkrat.

Vi har ansvarsförsäkring på 10 miljoner per uppdrag hos Trygg Hansa.

·        Trafiktillstånd är ett krav

När Göteborgsposten gjorde en stickprovskontroll visade det sig att ”nästan var tredje flyttfirma” inte hade yrkestrafiktillstånd. Detta trots att det är ett lagkrav på detta om gods transporteras yrkesmässigt. Skulle du anlita ett sådant företag kan det innebära att deras försäkring inte gäller eftersom de inte följer lagkravet. Kolla alltid upp företaget.

Vi har trafiktillstånd. Här kan du se det via Transportstyrelsens hemsida.

bohagsflytt i malmö

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *